De kledingindustrie wordt groter en groter, niet gek want het is overal de vinden en het is niet meer dan normaal dat je eens in de zoveel tijd kleding koopt onder het mom dat we het nodig hebben. En dat terwijl onze kledingkast waarschijnlijk genoeg kleding heeft om de komende jaren door te komen. En waarom gebeurt het? Kleding kopen kan ook gewoon heel leuk zijn. Op een bepaalde manier is het ook een manier om creativiteit te uiten. Aan kleding kun je ook meestal wel iemands persoonlijkheid herkennen. De uitspraak: dit shirt past echt bij jou, heeft daar alles mee te maken. Maar ook al is het leuk, het wordt nog waardevoller als je minder kleding koopt, of juist meer op een duurzame manier met je kleding omgaat. Hier zijn een paar tips!         

Klassiekers in je kledingkast

Iedereen heeft wel een aantal kledingstuks die heel vaak worden gedragen. Deze zijn meestal lang in de mode en staan bij elke outfit goed. Wanneer je deze hebt, is de kans groot dat je ook minder kleding gaat kopen. Op zoek gaan naar dingen waar je echt heel enthousiast van wordt is de beste manier om duurzamer met je kleding om te gaan. Veja heren sneakers of veja dames zijn schoenen die niet alleen lang mee gaan, maar ook tof staan bij vrijwel alles, ook in verschillende stijlen. Ze zijn nonchalant maar op een hele elegante manier waardoor ze ook onder een pantalon passen, net als dat ze perfect kunnen onder een spijkerbroek.

Meer waarderen wat je al hebt

Vanzelfsprekend, maar ergens ook makkelijker gezegd dan gedaan. Een goede manier om meer zicht te krijgen op je eigenkleding kast is hem af en toe helemaal opruimen. De shirts die je lang niet hebt gedragen liggen vaak achterin de kast en de kans is groot dat je ook niet meer weet wat je er eigenlijk hebt liggen. Dus wanneer je hem helemaal uitruimt kun je ook hele toffe nieuwe combinaties verzinnen en inspiratie op doen.

Budget opstellen

Duurzaamheid heeft ook altijd nog veel te maken met de manier waarop je je geld uitgeeft. En uiteindelijk is het een stuk beter om eens in de zoveel tijd iets uit te geven aan iets wat je echt tof vind, dan vaak de stad in gaan en terug te komen met meer kleding dan je eigenlijk nodig had. Want dat is niet alleen zonde van het geld, maar ook van de ruimte in je kast!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie