Voor heren is mode steeds belangrijker aan het worden. Het is noodzakelijk voor de man om er goed gekleed bij te lopen. Vooral op de werkvloer is dit vaak een must. Toch kiest men er ook meer en meer voor om in de vrije tijd goed na te denken over de outfit die wordt gedragen. Dit is dagelijks op straat zeer goed te zien. Niet altijd hoef je er als een man op je best uit te zien, maar er zijn bepaalde momenten in het leven dat is wel degelijk moet. Bijvoorbeeld bij speciale gelegenheden, zoals een bruiloft, is het belangrijk om de juiste kleding te dragen. Ook bij een formeel evenement, zoals een black tie, is het aan te raden om te kiezen voor de correcte outfit. 

 

Overhemd 

De smoking zelf speelt in deze situaties natuurlijk een grote rol, maar het is net zo belangrijk dat ook het overhemd past bij de gelegenheid. Een smoking overhemd dragen is in deze gevallen dan ook meer dan noodzakelijk. Deze formele evenementen vragen er namelijk vaak om dat jij je precies op de juiste manier zal kleden. Het is dan dus ook belangrijk om je aan deze afspraak te houden. Het aantrekken van een smoking overhemd is dan dus de enige oplossing. Wanneer je dit overhemd nog niet in de kledingkast hebt hangen is het dus zeer zeker aan te raden om er snel eentje aan te schaffen. Vaak zijn deze overhemden wit, maar het is ook mogelijk om voor een zwarte variant te kiezen. Verder kan er gekozen worden uit verschillende soorten kragen en ook de kleuren van de knoopjes kan bij deze overhemden verschillend zijn. 

 

De smoking

Het andere onderdeel van deze outfit bestaat uiteraard uit de smoking. Het is bij grote gelegenheden en evenementen vaak zeer belangrijk hoe jij je precies zal kleden. Wanneer er om een smoking wordt gevraagd, is het dus daadwerkelijk onmogelijk om niet in een smoking naar de gelegenheid toe te gaan. Vaak wordt de smoking vooral gedragen tijdens gala’s en evenementen in die sfeer. De smoking kan toch op verschillende manieren worden gedragen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om te kiezen uit een tweedeel of een driedeel. Bij een driedeel zal ook een gilet tot de smoking behoren, bij een tweedeel gaat het alleen om de colbert en de pantalon. Vaak is de smoking zelf zwart, maar daarop kan wel een wit pochet gedragen worden. Ook de strik die bij de smoking wordt gedragen is vaak zwart.

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie