Als er bijvoorbeeld door een verkeersongeval letselschade optreedt dan is een letselschade specialist die je bijstaat bij het afhandelen van het schadedossier. Zo’n specialist zorgt ervoor dat je daadwerkelijk een schadevergoeding krijgt voor alle schade die je door het ongeval lijdt. In de praktijk doet een letselschade specialist overigens meer dan dat en rekenen slachtoffers ook op het netwerk van de specialist. Dat vergemakkelijkt bijvoorbeeld de bewijsvoering. In dit artikel lees je meer over de letselschade specialist.

 

Wat houdt letselschade precies in?

Als een persoon slachtoffer wordt van een ongeval kan er letsel optreden. Letsel kan gezien worden als lichamelijk van aard, maar ook kan ook psychisch van aard zijn. Een ongeval kan namelijk resulteren in depressies of een angststoornis. En zodoende kan dat zich vertalen tot bepaalde schades. Heb je als slachtoffer medische behandeling nodig dan kan dat aardig in de kosten lopen. Ook kan het slachtoffer arbeidsongeschikt raken en kan er inkomensverlies plaatsvinden. Dat is ook een type schade. En wat te denken van verdriet en pijn, een immateriële schade die niet mag worden onderschat. Een letselschade specialist weet alles over dit soort schade, wat letselschade wordt genoemd.

 

De letselschade specialist versus de letselschade advocaat

Het is belangrijk om te weten dat een letselschade specialist niet hetzelfde is als een letselschade advocaat. Dat betekent dat iedereen zich een letselschade specialist mag noemen, maar niet iedereen een letselschade advocaat. Het beroep van een letselschade advocaat is namelijk beschermd en je moet er verschillende universitaire opleidingen voor hebben gevolgd. Uiteindelijk zijn personen die ingeschreven staan bij de Nederlandse Orde van Advocaten die zichzelf advocaat mogen noemen.

 

Het takenpakket van een letselschade specialist

De taken van een letselschade specialist zijn erg divers. Centraal voor de taken van zo’n specialist staat de letselschadevergoeding. Deze taak zorgt ervoor dat het slachtoffer de vergoeding krijgt waarop hij of zij recht heeft. Dat kan een ingewikkelde zaak zijn, om te bepalen welke kosten er allemaal worden gemaakt. Zoals eerder aangegeven is niet alleen de fysieke schade van belang, maar ook psychische en immateriële schade hoort daarbij. Daarnaast rekenen slachtoffers van letselschade op het netwerk van de letselschade specialist en zijn de specialisten vaak een luisterend oor voor het slachtoffer. Andere taken van zo’n letselschade specialist zijn het adviseren van slachtoffers en de letselschadevergoeding claimen. Een letselschade specialist staat het slachtoffer bij vanaf het begin tot einde van de procedure.

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie