De tuin is toe aan verandering, dat kan allerlei verschillende dingen betekenen natuurlijk. En ook op verschillende manieren tot uiting komen. Een grote tuin, een kleine tuin, op de zon of niet, elke verandering die je aanbrengt heeft een ander effect in elke tuin. En besluit je wat er het beste bij jouw tuin past en hoe je de tuin even een nieuwe start kan geven? Niets is leuker dan het gevoel hebben dat je een verbouwing hebt gehad in de tuin zonder daar veel moeite voor gedaan te hebben. En dit is echt geen enorme opgave!

Nieuwe bloemen

Groen in de tuin is toch minder vanzelfsprekend dan je zou denken. Het is verleidelijk om een verharde tuin te hebben, want dat kost minder onderhoud. Maar meer groen maakt de tuin echt levend en dat het veel onderhoud kost is ook niet altijd waar. Sommige planten hebben juist de tijd nodig om door te groeien. Wildgroei is vooral leuk als je het zelf een beetje manipuleert. Veldbloemen zien er heel speels uit, hebben vaak veel kleur. Deze twee kenmerken maken al een groot verschil in de tuin.

Een loungset

Een goede zithoek is niet alleen voor tuinen met weinig ruimte, elke loungeset kan aangepast worden aan de grootte van de tuin. En wanneer je hem hebt, wil je hem niet meer kwijt. Vooral wanneer het lekker weer is, is het zo fijn om buiten op een bank rustig een kopje koffie te drinken. Die plastic ligstoelen zijn niets bij een bank met kussens waar je niet alleen languit op kan, maar ook met vrienden lekker kunt zitten om te borrelen of een theetje te drinken. Een loungeset outlet heeft allerlei soorten sets, maar je kan ook kiezen voor een aluminium tuinbank.

Schutting

Tijd voor een nieuwe schutting? De schutting heeft een grote invloed op de sfeer in de tuin en eigenlijk merk je dat pas op het moment dat de nieuwe schutting er staat. Wanneer deze nieuw is, ziet de tuin er meteen verzorger en nieuwer uit, wat het fijner maakt om in de tuin te zitten en mensen uit te nodigen. Kijk wel even goed naar het soort hout van de schutting. Veel zon is niet goed voor sommige soorten hout, ook niet elke grond is geschikt voor elke schutting. Veel verschil maakt het niet perse maar op lange termijn is het handig om er rekening mee te houden. Zo zie je maar weer dat kleine veranderingen een grote invloed kunnen hebben!

 

Geef een reactie