Dieren zijn er in alle soorten en maten en overal ter wereld. Iedereen heeft wel eens een keer een dierentuin of safaripark bezocht en van de dieren kunnen genieten. Een wat kleinere groep heeft het voorrecht gehad om bijvoorbeeld in Afrika in een park dieren in het wild te spotten. Dieren maken veel mensen blij of het nu op afstand is in de dierentuin of als huisdier, in beide gevallen worden we er blij van. Er zijn ook mensen in bijvoorbeeld verzorgingstehuizen die niet meer van hun eigen huisdier kunnen genieten. Hiervoor is een oplossing bedacht. Er zijn instellingen die programma’s opstarten waarin vrijwilligers en professionals worden opgeleid om kwetsbare mensen te ondersteunen met behulp van een huisdier. Vrijwilligers geven zich samen met hun huisdier op. Als je geselecteerd wordt, krijg je een training. In deze training leer je meer over het begeleiden van je dier, specifiek in contact met cliënten. Vervolgens brengt je wekelijks een bezoek aan mensen in zorginstellingen of aan mensen thuis.

Huisdieren

Als kind heb je er vast welk vaak over gedroomd of naar verlangd, een eigen huisdier. Voor veel kinderen is dit werkelijkheid geworden. In ons land leven ruim 30 miljoen huisdieren bij hun eigen baasje in huis. Dat is een enorm aantal waarvan honden een groot onderdeel uitmaken. Tijdens de pandemie hebben veel mensen besloten om een hond in huis te nemen als vermaak voor de kinderen. Hopelijk hebben deze honden ook na de pandemie in deze gezinnen nog een warm thuis als de gezinsleden weer overal naar toe kunnen. Een hond is natuurlijk vooral heel leuk om te hebben. Een hond geeft je veel plezier en als je hem voldoende aandacht geeft dan krijg je er ook veel voor terug. Voor honden zijn veel speeltjes te koop waarmee ze zich in huis kunnen vermaken. Ook is er steeds meer hondenkleding verkrijgbaar. Zelfs een Hondenjas voor de koude wintermaanden zien we steeds meer terug in het straatbeeld.

Er zijn zoveel soorten huisdieren

Het aantal huisdieren is de afgelopen jaren flink gestegen. Vogels en reptielen zijn de gezelschapsdieren die de afgelopen jaren het sterkst in aantal zijn toegenomen. We kennen allemaal de hond, de kat en het konijn als veel voorkomend huisdier, maar er zijn anderen die dit in aantal overstijgen. In Nederland zwemmen er zo’n 18 miljoen aquarium en vijvervissen rond als huisdier. De  postduiven staan op de tweede plaats en zang en siervogels op de derde plaats. Momenteel worden 2,6 miljoen katten als huisdier gehouden. De hondenpopulatie heeft een aantal van 1,5 miljoen trouwe viervoeters. In veel huishoudens is dus de gezelligheid van een huisdier terug te vinden.

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie